دبستان دگره

Skip Navigation Links.

کارگاه چهار فصل فلسفه و هنر

چهارفصل فلسفه و هنر تئاتر، سینما، ادبیات و فلسفه ۸۸ ساعت تدریس با شیوه مدرس نادان زیر نظر صالح نجفی

جمعه 24 تیر 1401

نخستین دوره از کارگاه‌های بینا‌رشته‌ای "خونه‌کار دگره" با عنوان چهارفصل فلسفه و هنر به ارتباط سه‌ رشته هنری (تئاتر، سینما و ادبیات) با فلسفه و خود فلسفه با فلسفه‌زیبایی می‌پردازد. این دوره در چهار بخش که هر بخش ۲۲ ساعت است؛ زیر نظر یک معلم/مولف (صالح‌ نجفی) برگزار می‌شود.
در عصر حاضر مطالعه‌های بینارشته‌ای تحولاتی در روش و موضوع دانش بوجود آورده‌اند و در فضای علمی حاضر  یک ضرورت به شمار می‌آیند، زیرا اندیشه‌ورزی پویا به توسعه پژوهشهای نوین نیاز دارد که بتواند با رد کردن مرزهای موجود بین رشته‌های گوناگون علمی، رهیافتی جامع را به جای اتکا به رویکردی خاص، محدود و بخشی‌نگر پیشنهاد دهد.
"خونه‌کار دگره" با همین توجه‌اش، قصد دارد کارگاه‌های جامعی برای پرسیدن، جستن و شاید یافتن مسیرهایی برای دانش‌ بینارشته‌ای در هنر برنامه‌ریزی و برگزار کند. در نخستین دوره این برنامه، ارتباط رشته‌ی فلسفه با سه رشته‌‌ی هنری (تئاتر، سینما، ادبیات) و البته زیر شاخه‌‌ی خودش یعنی فلسفه زیبایی بررسی می‌شود و تاثیری که فلسفه بر این مقولات می‌گذارد و تاثیری که از آنها می‌گیرد شناخته می‌شود.
این کارگاهها زیر نظر آقای صالح نجفی در چهارفصل، هر فصل ۲۲ ساعت کارگاه نظری/عملی و در مجموع ۸۸ ساعت برنامه‌ریزی شده است. 
کارگاه‌هایی زیرنظر یک معلم/استاد، کارگاههایی با فرمت کلاس‌های دبسطانی‌مان.
شیوه تدریس این دوره بر اساس ایده‌ی مدرس نادان است:
در سال ۱۸۱۸، ژوزف ژاکوتو، انقلابی فرانسوی‌ای که به اجبارِ زمانه به عنوان مدرس ادبیات فرانسه به استخدام دانشگاه لووَن در آمده بود؛ کشف کرد که می‌تواند بدون آنکه کلمه‌ای هلندی بداند و در نتیجه بدون آنکه درسی به دانشجویانش بدهد به آن‌ها زبان فرانسه بیاموزد.
"معلم نادان" دریافته بود که آموزش نه نیازمند تبیین‌گران دانایی است که باید مسائل را برای کسانی توضیح دهند که گویی در فهم موضوعات ناتوان هستند، بلکه نیازمند پذیرش اصل ساده یکسانی هوش نزد ابناء بشر است.
چنین بود که ژاکوتو، روش آموزشی "رهایی فکر" را بنا نهاد و آن را در تقابل با آنچه "سیاق کهنه" یا نظام آموزشی "کودن ساز" می‌نامید؛ قرار داد. این دوره، ادامه ماجرای مکاشفه ژاکوتو و آموزه اصلی اوست مبنی بر اینکه آموزش نیز همانند آزادی، به دست آوردنی است.
بر اساس کتاب "استاد نادان" (پنج درس در باب رهایی فکر)، نوشته‌ "ژاک رانسیر" و ترجمه‌ "آرام قریب"
 

تصاویر

کارگاه چهار فصل فلسفه و هنر

350-6004_1

نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: