فرض ما این است که تئاتر نمیتواند در مسیری به ظاهر اصلی و طبیعی که در گذشته تصور کرده؛ حرکت کند. تئاتر نیازمند یافتن مسیر دیگری (نه جدید) برای زنده ماندن است. مسیری که احتمالا از مسیرهای فرعی یا فرمهای مفهومی دیگر در آینده (و نه چندان دور) ساخته میشود. مسیری که میتواند راه اصلی شناخته شود. مسیری که میتواند باز پرسیده شود. مسیری که میتواند یافته شود.
خونهکار "دگره" با همین توجهاش به تئاتر امروز، قصد دارد کارگاههای جامعی برای پرسیدن، جستن و شاید یافتن این مسیر برنامهریزی و برگزار کند.
کارگاههایی زیر نظر یک معلم/استاد، کارگاههایی با فرمت کلاسهای دبستانیمان.
قرار است نخستین دوره این کارگاهها زیر نظر دکتر فرهاد مهندسپور برگزار شود. نخستین دورهای که در چهار فصل، هر فصل یک ماه و نیم (شش هفته)، هر هفته شش ساعت و در مجموع ۱۴۴ ساعت آموزش تئاتر و مشتقاتش برنامهریزی شده است.
فصل اول "مقدمات"، فصل دوم "متعاقبا"، فصل سوم "ما از چالهها پروانه میسازیم" و فصل چهارم "فصل اجرا" نامگذاری شده است.
در "مقدمات" مفاهیم بنیادین هنر تئاتر مورد پرسش و بررسی مجدد قرار میگیرد. سوالاتی ساده و کلی و مهم همچون تئاتر چیست؟ چرا تئاتر؟ بازیگر؟ کارگردان؟ و ... نظر و عمل این فصل را در برمیگیرد که هفتاد قسمت از صد قسمت آن به صورت نظری و سی قسمتش عملی است. مباحث فصل دوم (متعاقبا) مفاهیم شکل گرفته قرن بیستم (صد و خوردهای سال گذشته) در تئاتر دنیا را مطرح میکند. مفاهیمی که از مولفین، صنعتها، جنگها و ایدههای مرتبط با ارتباط انسان و بدنش نشات میگیرد. پنجاه قسمت این فصل نظری و پنجاه قسمت دیگرش عملی است. ثلث آخر با عنوان "ما از چالهها پروانه میسازیم" فصل عمل است. فصل ساختمانسازی است. فصل فرم، تمرین و ارائه است. در این فصل لزوم گرایشبندی هنرجویان توسط معلم بررسی میشود. البته اگر تصمیم به تعیین گرایش برای هنرجویان شود؛ گرایشها صرفا با عنوانهایی چون بازیگری، کارگردانی، یا نویسنده محدود نمیشود. درست راه رفتن بر روی صحنه و درست نشستن بر روی یک صندلی نیز از نظر این دوره گرایش است. در این ترم هنرجویان پروژههای خود را انتخاب و تعریف میکنند و در محیط موسسه و با پشتیبانی معلم و تیم اجرایی، آنها را سازماندهی و به سمت ارائه یا اجرا میبرند. البته اولویت در این سازماندهی تمرین است؛ نه اجرا. یادگیری است نه دیده شدن.. و سپس فصل اجرا.
دورهی جامع به دو شکل حضوری و آنلاین/آفلاین برگزار میشود که اولویت شرکت در شکل دوم با عزیزانی است که امکان این را ندارند که در کارگاهها حضور داشته باشند. (دوستان ساکن شهرستان و موارد خاص)
سرفصلهای دورهی جامع تئاتر (کلاس یکِ یک)
(توجه: سرفصلهایی که با نشان ∆ مشخص شدهاند، با تمرین و مشق کردن همراه خواهند بود.)
فصل اول (مقدمات)
- ضرورت تئاتر.
- تجربه تئاتری چیست؟
- تماشا، تمرکز و ادراک ∆.
- دراماتورژی متن و مواد متنی ∆ .
- دراماتورژی مواد دیدنی و شنیدنی ∆ .
- نقاشی و ترکیببندی ∆ .
فصل دوم (متعاقبا)
- کار و بازی با اشیاء ∆ .
- کار با بدن ∆ .
- آشنایی با فرمهای اجرایی.
- دیدن و آنالیز اجرا ∆.
- اجرا در فضاهای غیر تئاتری ∆.
فصل سوم (ما از چالهها پروانه میسازیم)
- ضرورت پرفورمنس.
- پرفورمنس، بدن، اشیاء ∆ .
- بدن دفورمه یا شئ تکه تکه ∆ .
- بدن، عروسک ساکن یا پویا ∆ .
- ادبیات و بدن، ادبیات بدن.
- شعر، موسیقی بدن ∆.
- اندازه و شتاب چیزها ∆ .
- صدا، فضا، اجرا ∆ .
- اجرا و حضور ∆
فصل چهارم/ فصل اجرا
لطفا برای ثبتنام با شمارههای موسسه تماس بگیرید:
۸۸۰۰۴۴۷۴-۰۲۱ ، ۰۹۳۳۵۰۳۷۷۳۰
از پروژههای پایانی تولید شده و قابل دفاع در این دوره جهت اجرا در موسسه یا فضاها و سالنهایی که با ایده اجرایی همخوانی دارند؛ حمایت میشود.
به هنرجویانی که دورهی جامع را سپری کنند، گواهی معتبر پایان دوره (به زبان فارسی و انگلیسی) با مهر موسسه و تاییدیه استاد داده میشود.